Angeläget 2012

Foto: Mikael Westerlund

 

Hej, det här är Philip som skriver.
Ni kanske minns mig som redaktör i haggviksbladet.se 2009 – 2010.
I dag vill jag ta upp ett reportage från när jag och Anna var i Göteborg på en gala som heter Angeläget

Angeläget grundades av Amnesty International och det är en gala där unga filmskapare från hela Sverige har gjort en dokumentär om mänskliga rättigheter. Det är 444 dokumetärer som har skickats in och 25 som är nominerade och en av dem är vår video ”Intervju med Anna Andersson”.

Foto: Philip Andersson

 

Så vi åkte ner till Göteborg med SJ-tåg till Filmstaden där galan hålls.
Eftersom det är många nominerade som kom med så visar de bara de 7 vinnarbidragen på den storaduken.
Men det roligaste är att de klipp ner de nominerade till eb video som är ett collage och då visades de lite av vår video. 

Foto: Philip Andersson

 

Innan de utsåg en vinnare så läste juryn upp motiveringen och sen visade de videon. När vi hörde motiveringen till den tredje vinnaren så lät det som om det var vår video, men nej, det var videon ”Jag är inte Zlatan”. 

När alla vinnarbidrag blivit uttagna röstade publiken på den bästa dokumentärvideon som har visats.
Då röstade vi med lappar med olika färger som vi la i en korg. Den som vann då är ”Aldrig försent” av John Bauergymnasiet i Kalmar. 

  

Vi har inte vunnit på Angeläget men det var roligt att komma ner till Göteborg och kolla vad de andra hade gjort för videor. Tack till alla som har gjort detta möljigt och jag hoppas någon här i Häggviks Gymnasium kommer att skicka en Dokumentärfilm till nästa års gala. 

Jag heter Philip Andersson, Signing out.

Säg vad du tycker

*