Linus-chefsredaktör

Vad har jag lärt mig genom att jobba med haggviksbladet.se?

Jag har lärt mig att publicera olika typer av redaktionellt material och sköta en webbsida på ett korrekt sätt genom att jobba med haggviksbladet.se. Jag har jobbat med haggviksbladet.se från årskurs 1 på Häggviks Gymnasium. Sedan några år tillbaka har jag startat (HB)haggviksbladet.se på Facebook för att vi ska nå ut med skolans nyheter till övriga skolor i Stockholms län.

Att vara en webbmaster/chefredaktör betyder att jag har hand om webbsidans utseende och att jag läser igenom alla texter innan de ska publiceras på webbsidan. Det är inte bara webbsidan som ska hållas uppdaterad när man tar över min nuvarande post som webbmaster/chefredaktör, då är det även Facebookgruppen som ska handskas på ett korrekt sätt.

Sen i höstas har några i media 3:orna startat ett UF-företag som heter HaggviksAkuten UF och de har förkortningen HAUF, de har också en webbsida där du kan kolla in vad de har och erbjuda för tjänster och läsa mer om dem. De har också ett Twitter konto där du som har twitter kan följa HAUF arbete. Med UF-företaget jobbar Anna Andersson som är reporter på häggviksbladet.se

Vad vill jag lära mig mer?

Jag har lärt mig allt jag vill lära mig när jag har jobbat med haggviksbladet.se så här långt. Man kalla mig en veteran inom denna position som jag har just för tillfället. Men jag vill lära mig mer om alla publiceringsverktyg som finns till exempel: Drupal, Joomla och Mediawiki. WordPress har jag god kunskap om när det gäller det tekniska men jag skulle lära mig det lite mer detaljerat och vad som gör en webbsida bra respektive dålig. Med detaljerad så menar jag lära mig om koden som bygger upp ett tema som till exempel Twenty Eleven.

Mina intresseområden är följande:

  • bilar
  • mjukvara
  • hårdvara

och blogga om fritid och evenemang.

Linus Holmberg Månsson

Säg vad du tycker

*