Mias novell

Kapitel 1

Det var en gång en tjej som hette Emelie.  Hon är 17 år gammal och hennes familj består av mamma, pappa och fem systrar. Emelie och hennes familj bor i en villa, de är precis nyinflyttade och utanför villan har de en stor trädgård. Hon har en kille som heter Johan men han har gjort slut med henne. Han gjorde slut med henne för att hon inte orkade kämpa när hon försökte. Han ville att hon skulle kunna gå vidare i livet utan att vara deppig men hon klarade inte av det. Emelie blev jätte ledsen över det. Det hjälper inte att han ringer och pratar med henne.  Emelie mår sämre och sämre för varje dag som går. Hon får även dåliga betyg i skolan.

Emelie är hemma och deppar . Systrarna försöker hjälpa henne men ingenting blir bättre.  Hon sätter sig framför tv:n med chips, popcorn och glass varje dag. Emelie blir tjockare och tjockare, på grund av att hon dricker tvåliters Coca Cola.  Hennes systrar försöker stoppa henne men det hjälper inte. Till slut blir det konflikter med familjen och vännerna.  När familjen försöker prata med henne blir hon på dåligt humör. Det är skrik hemma och hon slänger saker runt omkring sig. Vännerna planerar roliga saker men Emelie vill inte följa med. Då blev vännerna arga på henne, de bestämde sig för att lämna henne och planera saker tillsammans utan henne. Emelie orkar inte leva längre och hon vill ta livet av sig och slippa familjen och vännerna.

Kapitel 2

En dag vaknar hon och tittar sig i spegeln. Hon blir besviken när hon ser hur mycket chips, popcorn och glass hon har ätit.  Hennes systrar säger åt henne att hon ska gå och träna. Emelie funderar en stund, sen sätter hon igång med att promenera ute i naturen och hon fortsätter i flera veckor och månader. Till slut blir allt bra igen. Alla problemen med familjen och vännerna är börjar försvinna. Nu behöver hon inte sitta framför tv:n och äta chips, popcorn och glass. Hon börjar äta nyttig mat och gå ut på promenad. Det går bättre och bättre för Emelie och nu är hon med sina kompisar igen. Emelies systrar är verkligen stolta över henne. Om de inte hade hjälpt henne hade Emelie mått som värst nu. Familjen funderar till och med på att göra en trevlig middag för Emelie och hennes vänner. Emelie har börjat få bra betyg i skolan och det är hon verkligen glad för. Nu är det dags för middag. När middagen är färdigdukad kommer Emelie och hennes vänner in i köket för att börja äta. De har det trevligt tillsammans och det är en bra stämning. När alla har ätit färdigt ska de bada i en pool som Emelies systrar hade fixat. De hoppar i och har det mysigt tillsammans. Efter en stund kommer Emelie ut med jordgubbar. De äter och äter tills jordgubbarna tar slut. När alla är mätta går Emelies kompisar hem. Emelie och hennes familj har roligt tillsammans.  De är uppe länge och spelar spel och till slut går alla och lägger sig.

Nästa morgon åker Emelie, familjen och vännerna på en båtresa. Emelie packar väskan och väntar på att alla andra i familjen ska packa klart och åka vidare. Vännerna ska också följa med Emelie och hennes familj. Om en timme ska båten åka och alla är glada över att de är tillsammans. Efter en stund stannar båten. Emelie går ut och tittar varför båten har stannat. Plötsligt ramlar hon i vattnet. Vattnet är iskallt.  Emelie andas tungt. Hon får panik. Till slut kommer hennes storasyster ut och hjälper henne. När hon har kommit upp ur vattnet, byter hon kläder och packar sin väska. Efter en stund får de ett meddelande om att båten inte kan köra längre och att Emelie, hennes familj och vänner ska vänta på nästa båt. När alla har väntat i en timme orkar de inte vänta längre. Precis innan de sätter sig i bilen hör Emelie något konstigt ljud. Hennes kompisar hoppar in i bilen och åker hem. Vart de än åker hör de samma röster. Emelie börjar få inbillningar när hon hör de konstiga rösterna. Plötsligt stannar bilen och dörren öppnas. Emelie kan inte se någon. Kompisarna vänder sig om och springer men Emelie står kvar och är rädd. Efter fem minuter springer Emelie efter de andra. Hon kommer till en dörr som ligger i en mörk grotta.  Det är en hemlig ingång som ingen känner till. Hon vänder sig om och ser en jättestor orm.  Emelie får panik och vet inte vad hon ska göra. Hennes mellansyster försöker lugna ner henne men Emelie får ångest och gömmer sig bakom en sten. Ormen kommer närmare och närmare.

Kapitel 3

Då hittar Emelies storasyster ett svärd på marken. Hon tar upp svärdet och dödar ormen. Hennes händer är blodiga men nu är det värsta över och de är äntligen ute från den hemliga ingången.  Emelie och familjen åker hem. Kompisarna är också med, när de kommer hem börjar de bädda sängarna, och sen blir det filmkväll. När filmen är slut går de och lägger sig. Nästa morgon vaknar Emelie av att hennes mamma kommer in med frukost på sängen. När hon har ätit klart går hon ner till vardagsrummet och hämtar sin mobil. Sen går hon ut och tar en promenad en lång stund. Efter fem minuter ringer det i hennes mobil, hon ser orolig ut men hon svarar ändå.  Det är hennes mamma och hon säger att storasyster ligger på sjukhus. Emelies syster hade stukat handleden men hon mår bra i alla fall. Emelie blir lite lugnare efter en stund och fortsätter hon sin promenad. En timme senare går hon hem. Storasyster kommer hem med tio paket jordgubbar. Vad gott!

Plötsligt knackar det på dörren och Emelies storasyster öppnar. Vid dörren står Emelies före detta kille Johan. Hon blir förvånad av att han kommer och hälsar på. Johan vill prata med Emelie och då springer de upp till Emelies rum. Johan sätter sig på sängen, han sitter tyst en stund. Efter några minuter säger han:  - Jag menade inte att göra dig ledsen och jag ville inte att du skulle må dåligt men nu är det försent.

Kapitel 4

Han var verkligen besviken på sig själv. Emelie tittar på honom med tårar i ögonen och sen börjar hon gråta ännu mer. Efter en timme går Johan hem. Han är fortfarande ledsen över det som hände med Emelie och det är jobbigt att tänka på det. Senare kommer Emelies lillasyster och försöker lugna ner henne. Hon säger: -Du ska vara glad att det värsta är över. Emelie börjar andas tungt. Hon får ingen luft.Emelies mamma ringer sjukhuset för att få hjälp. Efter en stund kommer ambulansen. När dom är framme till sjukhuset går Emelie direkt  in till doktorn. Han tittar på hur hjärtat fungerar och läkaren säger att allt är bra, förutom att Emelie har varit stressad och att hon har ångest. Men det kommer att gå över.

Emelie och hennes familj funderar på att åka bort till några släktingar och de börjar genast packa väskorna. Efter en stund åker de iväg. När de är framme i Göteborg står alla släktingar och väntar, de har det trevligt tillsammans. En minut senare går Emelie och hennes kusin Felicia för att hyra en film, till det köper de lite godis. Felicia och Emelies familj har en jättemysig kväll tillsammans och de lever lyckliga i alla sina dagar!

 Författare: Mia Aho

Comments

  1. Boel säger:

    Hej Mia!
    Vad fint du skriver och vad mycket spännande som händer i din novell. Just när man tror att allt har ordnat upp sig för Emelie så händer det något nytt som gör att man måste läsa vidare. Precis som det ska vara i en följetong. Ser fram emot kapitel fyra. Jag hoppas att allt är bra med er alla på HB och i klassen. :-) Boel

Säg vad du tycker

*