Erepublik

Erepublik är ett online spel som spelas av 210 000 spelare världen över. Spelet är tillgängligt på internet efter registrering, Spelet skall simulera den verkliga världen och är således representerat av ett stort antal länder som alla spelar på samma server.

VAL
Alla länder har en president som väljes den 5 varje månad. Alla partier har rätt att ställa upp med en kandidat men enbart en blir president. Den 15 varje månad väljer man partiledare och då är det de olika partierna som var för sig röstar fram en partiledare.

Konggresval
Den 25 varje månad är det kongressval. Kongressen kan närmast liknas vid Sveriges riksdag där man har rätt att besluta i vissa frågor. Dessa kongressmedlemmar väljes regionvis. Alla länder är uppdelade i ett antal regioner och var och en av dessa regioner har 3 kongressmedlemmar att rösta fram. I varje land finns det 40 kongressplatser. Finns det inte så många regioner att varje regions framröstade kongressmedlemmar räcker till, väljes Wildcard ut. Wildcarden är de som sammanlagt av alla regioner har fått mest röster, och det blir så många Wildcards som det fattas kongressmedlemmar.

ARBETA
När du börjar spela eRepublik börjar du som en arbetare. Din arbetsförmåga mäts i något som kallas skill som översätts till nivå, eller förmåga. Varje dag du jobbar höjer du din skill, och ju högre din skill är desto högre lön kan du kräva. Ju högre din skill är, desto mer producerar du åt företaget där du är anställd. Din arbetslust mäts i något som kallas Wellness som betyder välbefinnande. Ju högre Wellness du har desto mer producerar du. Den ultimata anställda har alltså hög skill och hög wellness.

OM ni vill komma i kontakt med mig på Erepublik sök då på Sufface det heter jag på Erepublik.com

min skicklighetsnivå är vid detta tillfälle:
2011-11-08 13.00
285/300

min militärnivå är vid detta tillfälle:
2011-11-08 13.00
Sergeant

det Parti jag är medlem i är
Flashback Sverige (sw3d3n)
center vinge

mina åsikter om Erepublik

jag tycker att Erepublik är ett roligt tidsfördriv på helgerna, Jag började spela spelet på höstlovet så jag är ganska ny på det spelet!

fördelar:

  • bra spel kan spelas på svenska
  • inge nedladdning behövs
  • bra spelare som du kan fråga om du vill ha hjälp med något!
  • Björn spelar det inte

Nackdelar:

  • man kan bara äta ”mat” 1 timme / gång
  • vill man köpa mer mat då trycker man på (buy food) betyder på svenska Köp mat.
  • man får energy bars i vissa val som man kan använda om man vill få tillbaka energin snabbt så att man kan fortsätta utan att behövs slösa spelets valuta.
  • Linus spelar det

Säg vad du tycker

*