Lejonkungen

Jag har valt att skriva om filmen Lejonkungen. På Wikipedia kan man läsa allt möjligt om filmen. Bland annnat att The Lion King, lejonkungen, är en amerikansk  animerad film producerad av Walt Disney Feature Animation. Den hade biopremiär den 15 juni 1994 och gjordes av Walt Disney Pictures. Det är den 32: a filmen i Walt Disney Animated Classics. Under sin släppning i 1994, drog in filmen mer än $ 783.000.000 i hela världen, och blev den mest framgångsrika filmen släpptes samma år, och det är nu den 31: a mest inkomstbringande filmen.

Filmen börjar så här: kungen av alla lejon, Mufasa, har ett barn som heter Simba. Detta retar kraftigt Mufasa’s bror, Scar, som skulle ha varit närmast i tronföljden. Scar planerar att döda Simba och Mufasa, och leder dem till en ravin.  Mufasa blir dödad av en flock gnuer, och Simba leds att tro att Scar att han är ansvarig för hans fars död. Simba går sin väg, och Scar blir kung över Pridelands. Efter flera års tid har Simba vuxit upp, då återvänder han med hjälp av några nya vänner till Pridelands, där han har en sista strid med Scar.

Jag tycker om den här filmen för den är så djup och en bra familjefilm.  Den tar dig djupt in i djuren’s rike med massor av magi, vänskap och kärlek. Det är jättebra sånger (min favorite är då ”Känn en doft av kärleken” skriven av Elton John) Du kan kolla på den här filmen flera gånger utan att bli trött.

av Anette i media 1

Comments

  1. Philip Andersson säger:

    Nästa år (2012) kommer den första Lejonkungen tillbaks i bioduken men i 3D.
    Hur ska dem omvandla teknat till 3D?

  2. Linnea IOH säger:

    Jag håller med dig Philip. :P

Säg vad du tycker

*