King Kong

Jag vill rekommendera King Kong

Detta är i särklass min favorit film, över all annat.

Handling: Carl Denham måste avsluta sin film och har ett perfekt läge, Skull Island. Men han behöver fortfarande hitta en ledande dam. Denna ”snart-att-vara-olycklig” själ är Ann Darrow. Ingen vet vad de kommer att stöta på ön och varför det är så mystisk, men när de når den, kommer de snart reda på. Leva om detta dolda ön är en jätte gorilla och denna best nu har Ann är dess greppar. Carl och Ann nya kärlek, måste Jack Driscoll resa genom djungeln söker Kong och Ann, samtidigt undvika alla typer av varelser och djur. Men Carl har en annan plan i åtanke.

Vad som tar mig djupt in själen är då romantiken mellan Kong och Ann. Det är så vackert att jag inte vet om jag ska smälta till en pöl eller gråta.  Det handlar inte om orden, utan känslorna. Tänk på det.

Det är här en den absolut bästa KK filmen som någonsin gjorts. Peter Jackson gjorde en jätte bra jobb (regissören av Lord of the Rings)

För stors, jag gillar originalet (30’s) Jag tycker att det är helt fantastiskt att de lyckades med att göra alla saker utan special effekter men vad som stör mig rejält är att Ann skriker och svimmar så mycket att det är inte kul. Jag menar, Kong vill henne inget illa. Kan hon inte fatta det?

70’s King Kong är bara en hel slum.  Jag förväntade mig stort av den men visade sig vara ett helt fiasko.

av Anette

Säg vad du tycker

*